Buurtsportcoach stimuleert sport en bewegen in Bergen

Als buurtsportcoach is Elles Kraakman hét aanspreekpunt voor vragen over sporten en bewegen voor sportaanbieders, instanties en bewoners in de gemeente Bergen. Zij ondersteunt de gemeente in het creëren van voldoende sport- en beweegaanbod voor alle inwoners van jong tot oud. 

Elles organiseert evenementen en projecten in samenwerking met verenigingen en sportaanbieders om het sportaanbod onder de aandacht van de doelgroep te brengen, zoals de Sportspektakels, Beachfun en Fit & Vitaal 60+. Op deze manier wilt Elles de bewoners van de gemeente Bergen stimuleren om in beweging te komen. Dit leidt mogelijk tot een structureel sport- en beweegaanbod.

Vanaf 4 februari 2019 begint Elles een sportspreekuur in restaurant Bergen Binnen (Breelaan 130, Bergen). Elke maandag van 10:30 – 12:00 uur is er een sportspreekuur voor iedereen die behoefte heeft aan professioneel advies over de sport- en beweegmogelijkheden in de omgeving. Heeft u op advies van de (huis)arts besloten om opnieuw te gaan sporten of ben u op zoek naar een sport- en beweegactiviteit waarbij de sociale aspecten van belang zijn. Dan is het sportspreekuur erg nuttig om even langs te gaan. Daarnaast kunnen degenen die zelf een leuk sportinitiatief hebben, hulp en advies vragen bij de buurtsportcoach. Tevens is de buurtsportcoach intermediair voor het Jeugdfonds Sport. In die hoedanigheid kan Elles een aanvraag doen voor een bijdrage in de contributie en/of de sportattributen.

Contact

Heeft u vragen, ideeën of advies? Neem dan contact op met Elles Kraakman via 06-29319401,e.kraakman@alkmaarsport.nl of kom vanaf 4 februari 2019 langs tijdens het sportspreekuur in restaurant Bergen Binnen.