BOSA-regeling (tot 35% subsidie)
Vanochtend is de nieuwe subsidieregeling online gegaan. Wilt u investeren in uw sportaccommodatie? Dan kan er vanaf vandaag aanspraak worden gemaakt op de regeling “Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties”, ook wel BOSA-regeling genoemd. De regeling subsidieert 20% van de kosten voor de bouw en onderhoud van sportaccommodaties. Is de investering duurzaam, zoals led-verlichting, dan kan er 35% subsidie aangevraagd worden. Voor dit jaar is er € 87 miljoen beschikbaar gesteld. Dit wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen.

Een subsidieaanvraag moet minimaal € 5.000 zijn. Daarnaast is er een drempel welke bepaald of de subsidie vooraf of achteraf aangevraagd kan worden. Is het te verkrijgen subsidiebedrag onder de € 25.000, dan kan de subsidie pas achteraf aangevraagd worden nadat het project gerealiseerd is. Is het subsidiebedrag boven de € 25.000, dan kan de subsidie direct en vooraf aangevraagd worden.

Omdat wij denken dat er deze weken veel aanvragen worden ingediend is onze official partner Sportverlichting.com er voorstander van om zoveel mogelijk subsidies veilig te stellen. Wanneer u wilt overstappen op led-verlichting, dan verzorgt Sportverlichting.com kosteloos het subsidietraject. Heeft u nog andere plannen voor uw sportaccommodatie zoals veldrenovatie of verbouwingen? Dan kunnen zij deze offertes bundelen met uw subsidieaanvraag en het complete bedrag direct voor u indienen.